Home / Het Flex College / Onderwijstrajecten

Onderwijstrajecten

Alle leerlingen komen binnen met een ontwikkelingsperspectief (OPP) dat als basis geldt voor het vormgeven van het ondersteuningsaanbod op het Flex College. Dit OPP is al voor de plaatsing opgesteld door de vo-school waar de leerling vandaan komt. Hierin staan ook de ontwikkelingsdoelen waar de leerling tijdens de plaatsing aan gaat werken. Vanuit dit plan wordt gekeken welke ondersteuning de leerling nodig heeft om deze doelen te behalen en welk onderwijstraject binnen het Flex College hierbij het beste past. Om leerlingen zo goed mogelijk van dienst te zijn bieden wij verschillende onderwijstrajecten aan: twee soorten reboundtrajecten en een diplomatraject. Het maatwerktraject voor de leerling wordt door het Flex College vastgelegd in een nieuw handelingsdeel van het OPP.

Het reboundtraject

Het reboundtraject is een tijdelijk traject om leerlingen in een andere schoolomgeving kortdurend op weg te helpen om daarna weer terug te laten keren naar de school van herkomst of naar een andere passendere onderwijsplek. Dit traject duurt gemiddeld drie tot zes maanden. Leerlingen blijven op het Flex College werken aan het onderwijsprogramma van hun eigen vo-school.

Het diplomatraject

Een diplomatraject is een traject waarbij bovenbouwleerlingen op vmbo-t en havo niveau middels staatsexamens in één jaar of in twee jaar tijd een vmbo-t of havo diploma kunnen halen. Zij volgen op het Flex College een eigen maatwerk onderwijsprogramma, conform het PTA van de staatsexamens.