Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
15 maart 2024

Teken je gesprek inzetten bij een overleg of een bijeenkomst (verdieping)

Let op: nog slechts enkele plaatsen beschikbaar!

 

Wil je leren hoe je ‘Teken je gesprek’ kunt inzetten in een overleg of bijeenkomst met meerdere mensen?

Tijdens deze verdiepingsdag leer je een aantal sjablonen die je in de basiscursus ‘Teken je gesprek’ hebt geleerd in te zetten bij een overleg of bijeenkomst.
De voordelen van het optekenen van gesprekken zijn groot. Zo blijft iedereen makkelijker bij de kern van het gesprek, krijgt iedereen zijn eigen ‘spreektijd’ en deelnemers voelen zich gehoord en gezien. Daarnaast krijgen de deelnemers een beter overzicht van het gesprek en onderwerp en kunnen ze beter reflecteren. Onze ervaring is dat ‘Teken je gesprek’ ook bij ‘moeilijke’ gesprekken heel goed is in te zetten.

We gaan tijdens deze scholing dieper in op de voorwaarden waar je aan moet denken wanneer je een gesprek optekent, zoals onder andere de spreekvolgorde en de positieve intentie van de deelnemers.
Je leert welke sjablonen geschikt zijn om in te zetten met meer mensen en in welke situaties, zoals onder bij een conflict, intervisie, teambesprekingen en oudergesprekken.
Daarnaast gaan we ook weer praktisch aan de slag en gaan we oefenen met tekenen met meer mensen.

Opbrengsten:

Na afloop van deze scholing…
*weet je hoe je effectieve visuele gesprekken voert;
*kun je deze gesprekken schematisch optekenen;
*heb je kennis over hoe je een gesprek systemisch opbouwt.

Doelgroep: Leerkrachten, ib-ers, zorg-/ondersteuningscoördinatoren, gedragsspecialisten, maatschappelijk werkers, hulpverleners, therapeuten en directeuren die ook de driedaagse basiscursus Teken je gesprek hebben gevolgd
Aantal deelnemers: maximaal 16
Datum: Vrijdag 15 maart 2024
Tijd: 10.00 tot 16.00 uur. Inloop vanaf 09.45 uur.
Locatie: vergaderruimte Samenwerkingsverband VO-VSO Nijmegen e.o., Streekweg 20 te Nijmegen. Ingang Oost.

Over de workshopgever/trainer:
Ik ben Annelies Bruins, werkzaam op een basisschool. Ik geef extra begeleiding aan kinderen en werk als kindercoach, daarnaast maak ik deel uit van het zorgteam. De afgelopen 9 jaar heb ik een jongen met het syndroom van down op deze school begeleid. Naast mijn werk op school heb ik een eigen kindercoachpraktijk in Haarlem en ben ik Teken je gesprek trainer.

Inschrijving Teken je gesprek 15-03-2024

    Bij inschrijving rekenen we op jouw komst. Contact: info@samenwerkingsverbandvo.nl